Stenløse Historiske Forening

Arrangementer:

Foredrag om Bombemål Shellhuset.
Torsdag den 20. oktober 2022, kl. 19.30 vil historiker og museumsinspektør Christian Aagaard fortælle om en af besættelsestidens mest dramatiske hændelser. Den 21. marts 1945 lettede 51 fly fra England, med kurs mod København for at udslette Gestapos danske hovedkvarter i Shellhuset, og dermed undsætte den hårdt pressede danske modstandsbevægelse. Selve angrebet på Shellhuset var en ubetinget militær succes. Bygningen blev jævnet med jorden, det tyske politis arkiver tilintetgjort, og det lykkedes en række modstandsfolk at flygte. Men samtidig indtraf en katastrofe, idet en række bombefly tog fejl og smed bomber over et civilt beboelseskvarter på Frederiksberg. Bl.a. ramtes Den Franske Skole og mere end 100 uskyldige blev dræbt, deriblandt 87 børn helt ned i børnehavealderen.
Foredraget afholdes på Veksø Kro, Veksø Bygade 19. Alle er velkomne. Entré kr. 60,- inkl. kaffe/te og kage. Tilmelding til Birgit Kastrup, fastnet telefon 4818 3742. Afmelding senest 3 dage før pga. venteliste. Det henstilles, at der ikke foretages parkering på den private parkeringsplads til venstre for kroen.
Grete Rung

 Bomningen af Shellhuset.
Foto: Nationalmuseet.Tilmelding kan først ske, når arrangementet er beskrevet inde i medlemsbladet eller på hjemmesiden.
Alle er velkomne til Stenløse Historiske Forenings arrangementer.
Arrangementer vil blive offentliggjort på denne side, i vort medlemsblad og normalt i Lokalavisen og Frederiksborg Amt Avis.

Til top