Stenløse Historiske Forening

Arrangementer:

Ole Sohn foredrag: ”Jeg kommer snart hjem”

Tirsdag den 28. januar kl. 19.30 vil tidligere erhverv- og vækstminister Ole Sohn fortælle ud fra sin bog: ”Jeg kommer snart hjem”, - en meget gribende beretning om en dansk udvandrerfamilies dramatiske tilværelse, baseret på historiske dokumenter fra danske og russiske arkiver. Familien emigrerede til Sibirien i 1910 i håb om at kunne starte et nyt og bedre liv, men må dybt forarmet vende hjem til Danmark igen, - uden at have råd til at købe en billet til deres 15-årige søn, som må leve videre i Sibirien ved at tjene på gårdene. Familien mister efterhånden kontakten til ham. Sønnen ender med at klare sig, blive russisk gift, stige i graderne i det russiske samfund og møde Khrusjtjov, Lenin og Trotskij. Gennem sønnen får man levende indblik i tidernes svære og hårde forhold.
Foredraget afholdes på Veksø Kro, Veksø Bygade 19.Alle er velkomne. Entré kr. 40,-, inkl. kaffe/te og kage. Der kan parkeres foran kroen og i området, men det henstilles, at der ikke foretages parkering på den private parkeringsplads til venstre for kroen.
Grete Rung


Ole Sohn har sideløbende med sit politiske arbejde skrevet en lang række bøger.

Kommende arrangementer:

04. februar 2020   Foredrag om nyere lokale arkæologiske fund.

26. februar 2020: Foredrag om Grundtvig.


10. marts 2020      Foredrag ved generalforsamlingen 2020 om fyrstedatteren Alugod, hvis grav er fra år 200. Der fortælles om en rekonstruktion af Alugods ansigt.


17. marts 2020  Foredrag om Tv serien ”Forsvundne arviger” af arkivar ved Rigsarkivet.

Tilmelding kan først ske, når arrangementet er beskrevet inde i bladet eller på hjemmesiden.
Alle er velkomne til Stenløse Historiske Forenings arrangementer.

 Arrangementer vil blive offentliggjort på denne side, i vort medlemsblad, Lokalavisen og Frederiksborg Amt Avis.

Til top